Guillem Cardona Zaera, trompeta

Joan Pàmies Magrané, trompeta

Maria Servera Monserrat, trompa

Xavier Gil Batet, trombó

Oriol Reverter Curto, tuba

Currículum

Van lluir una expressivitat més variada al mateix temps que els diferents timbres quadraven com en un gran cercle” – Scherzo, revista musical / Festival Internacional Santander 2023.

Nascut l’any 2017 a Barcelona, KamBrass Quintet és una de les agrupacions amb més projecció del panorama musical actual. La curiositat i la passió per la música de cambra són els incentius que comparteixen els cinc amics per crear aquest projecte. L’interès per a l’estrena d’obres inèdites, la música original per a la formació i els arranjaments idiomàtics estableixen la versatilitat com a segell identitari, representada a través del repertori a cada concert. Sempre amb la musicalitat com a eix vertebral.

Durant la seva trajectòria han estat guardonats amb diversos premis i reconeixements internacionals. Al 2023 van rebre el 2n Premi al Philip Jones International Brass Ensemble Competition a Birmingham, Regne Unit. Al 2022 van obtenir el 1r Premi del Philip Jones Brass Preis a Lucerna, el 2n Premi al prestigiós concurs Antón García Abril de Baza, Granada i el 2n Premi al concurs Cambra Romànica d’Andorra, KamBrass també fou nominat al Prix Credit Suisse Jeunes Solistes 2022. Aquest mateix any, van ser seleccionats pel Quartet Casals per a participar a la 2a Jornada per a Formacions Professionals de Música Cambra de Vic i becats per Joventuts Musicals Internacionals per a formar part del Chamber Music Campus 2022 de Weikersheim, Alemanya, amb el director artístic i fundador d’Artemis Quartet, Heime Müller. En el mateix campus, els van guardonar amb el premi a la participació en el Festival Hohenloher Kultursommer 2023. Al 2021 van ser premiats amb l’American Brass Quintet Prize del Fischoff Chamber Music Competition d’Estats Units i també semifinalistes del reconegut concurs Juventudes Musicales de España. Al desembre de 2020 van rebre el 2n Premi a l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition i el premi Gold Star en les categories Emergent i Professional del concurs online Music and Stars Awards.

Actuen a reconeguts festivals nacionals i internacionals. Recentment, han estat seleccionats a la ECMA i a Musethica per participar a la temporada 2023-2024. També a Xarxa de músiques de Joventuts Musicals de Catalunya per al catàleg 2022-2023; també han estat programats a Navidades Madrid, Festival Internacional de Santander, Festival MonteLeón, Barcelona Obertura Spring Festival, Palma Clàssica, entre d’altres. En l’àmbit internacional, han debutat al Lucerne Festival, Kings Place de Londres, Hohenloher Kultursommer d’Alemanya, Festival Musikdorf Ernen, Swiss Chamber Music Festival d’Adelboden, Davos Music Festival, Luzerner Orchesterhaus, entre d’altres. Properament, oferiran concerts a l’Auditori de Barcelona, dins del Festival Emergents; al Gezeiten Konzerte d’Alemanya; al Westfälisches Musikfestival de Hamm; entre d’altres.

Complementen aquesta activitat amb formació acadèmica a càrrec de músics com Anton Kernjak i Claudio Martínez a la Musik Akademie Basel. La seva formació es va iniciar a l’Escola Superior de Música de Catalunya sota el mestratge de Pablo Manuel Fernández i ha continuat amb el màster de música de cambra a la Hochschule für Musik de Lucerna (Suïssa) amb Isabel Charisius (Alban Berg Quartet), Antonio Lagares (Azahar Ensemble), Daniel Dodds (Festival Strings Lucerne), Immanuel Richter (Basel Sinfonieorchester), entre d’altres. Professionals com Rainer Schmidt (Hagen Quartet), Jonathan Brown (Quartet Casals), Kuss Quartet, Dirk Mommertz (Fauré Quartet), Péter Nagy, Gerhard Schulz (Alban Berg), Matthias Hoffs (German Brass), Achilles Liarmakopoulos (Canadian Brass), el quintet Spanish Brass, entre altres, també han participat en l’etapa acadèmica de l’agrupació.

Recommended Posts