Olesa de Montserrat és un municipi situat a la capçalera de la comarca barcelonina del Baix Llobregat, a l’esquerra del riu Llobregat, a 20 km del monestir de Montserrat i a 30 km de Barcelona.

El primer nucli urbà es formà al voltant del castell i l’església, edificis situats dalt d’un petit turó i envoltats d’una muralla de defensa a mitjan segle X.
L’Església de Santa Maria la trobem al punt més alt del poble d’Olesa, ja que es troba en el nucli antic; un nucli al qual té l’estructura medieval, al cap damunt de tot l’església i als seus peus el poble.

Com arribar a Olesa des de Barcelona:
Agafa la A2 direcció Martorell, seguir direcció Martorell i agafar la sortida 582A Manresa – Túnel del Cadí i agafar la C-55, continuar a la C-55/Carretera Abrera – Manresa, entrar a Olesa de Montserrat, girar a la dreta direcció C/Jacint Verdaguer continuar per la B-120 C/Anselm Clavé, girar a la esquerra C/ del Calvari, girar a la dreta C/ Travessera del Calvari, girar a l’esquerra C/de l’estació, tornar a girar a l’esquerra C/ del Sastre, girar a la dreta C/ de la Senyora, tornar a girar a la dreta C/Ample i finalment gira a l’esquerra i arribara a la pl. Nova.