2024, 100 anys d'historia cultura i espiritualitat

Responsable: Daniel Buson
El Casal és un centre d’animació sociocultural d’inspiració cristiana.
L’any 1924, la Parròquia Santa Maria d’Olesa de Montserrat va crear El Casal Catequístic per oferir als infants de l’època un lloc d’esplai i de formació cristiana.
Olesa Sardanista, Esbart Olesà, Club Bàsquet Olesa, Futbol Sala Olesa, entre d’altres, són entitats que van néixer i créixer al Casal.
El 2024 celebrarem el centenari de l’entitat! I ja ens estem preparant per commemorar-ho com cal. Durant aquests 100 anys hi han passat moltes coses, a El Casal. Si tens alguna anècdota per explicar, algun record, una fotografia o algun document que ens vulguis fer arribar, pots enviar-nos-ho a centenari@casalolesa.cat
Actualment, l’entitat acull un grup de persones que treballem des del voluntariat, sense ànim de lucre, en alguns casos, implicades en altres entitats i moviments del municipi, i tots amb el ferm propòsit d’aportar a Olesa un espai de trobada, d’oci i de cultura.
Per les parets d’El Casal hi passen o han passat entitats com la Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, Butaka, Bloc Juvenil, Teatre Casal, Visc i Campaments Internacionals.
Fem espectacles mensuals de teatre, dansa, titelles, pallassos, música… per a infants, joves i no tant joves, cursos de teatre, els tradicionals Pastorets, cinema, òpera, concerts, teatre per als alumnes de les escoles de la vila, activitats de casals d’estiu, tallers per infants i les seves famílies, xerrades, exposicions, lloguers de les diferents sales, festes d’aniversaris…
Volem oferir als infants, joves i adults un espai de trobada, de relació personal, obert a tothom, sense exclusions ni distincions de cap mena per edat, sexe o recursos econòmics. Un entorn solidari, participatiu, democràtic, català, integrador de les noves realitats, cultural, formatiu, crític i amb voluntat de transformació, pacifista i ecologista.
El Casal ens interessa, com a Joves… perquè tenim un espai per trobar-nos amb altres joves i fer realitat els nostres projectes.
Com a Pares i Mares… perquè els nostres fills i filles disposen d’un espai i d’unes activitats ludicoeducatives pensades per a ells i amb ells.
Com a Olesans/es… perquè contribuïm a fer poble, que Olesa tingui pell, ànima… no només totxos!

www.casalolesa.cat

Email: info@casalolesa.cat

facebook.com/casalolesa